vintage lamp cam

Vintage Lamp Cam, locul unde o lampă devine creație artistică unicat

Modele unice de lămpi, realizate din aparate foto sau alte obiecte vechi.

Ionuț Scarlat a trecut de la hobby la business-ul cu lămpi vintage dintr-o întâmplare, dar a ajuns să conducă unul dintre cele mai apreciate magazine online de profil din Europa. Vitange Lamp Cam este un brand construit de un român care stă acum în Marea Britanie și își câștigă existența din vânzarea unor modele unice de lămpi, realizate din aparate foto sau alte obiecte vechi.

Produsele sale sunt unicat fiind destinate pasionaților de curentul vintage/retro, pasionaților de fotografie, dar și persoanelor care vor să decoreze un spațiu într-o formă originală.

Din 2015, când a realizat prima creație, Ionuț a produs 250 de lămpi. Toate sunt create în propriul atelier din Marea Britanie, unde s-a relocat în urmă cu câțiva ani. Acum își vinde produsele exclusiv online pe ETSY iar clienții săi se lasă inspirați de profilul său de Instagram, unde își expune lucrările, asemenea unui artist veritabil. Lockdown-ul l-a găsit pe Ionuț chiar la începutul afacerii, motiv pentru care a decis să vândă produsele exclusiv online dar încă mai așteaptă să își deschidă propriul magazin.

Prima lampă din aparat foto vintage am construit-o prin 2015, fiind foarte apreciată de prietenii mei am decis să continui mai fac şi acum 3 ani am început să fotografiez lămpile şi să postez pe profilul de Instagram fără să mă gândesc la vreun business, doar vroiam să le arăt oamenilor ceva unic. Mai concret lună martie 2020 mi-am dat demisia cu speranţa să pot duce acest hobby la un alt nivel. Am început prin a deschide un magazin online unde mi-am expus toate lămpile, uimit de rezultate am decis să fac lămpi din aproape orice obiect ce se încadrează în stilul vintage. Într-un timp relativ scurt, singur şi fără prea multe cunoştinţe de marketing sau business dar cu o ambiţie uriaşă am cucerit piaţa din UK, fiind cel mai mare brand de pe ninsa mea şi al doilea din Europa. Acum tot timpul meu este dedicat în întregime acestei pasiuni şi nu am să regret niciodată acest lucru”.

Ionuț Scarlat

Un produs mai complex, realizat în atelierul său, poate fi realizat în 2 ore sau în 5 zile

Ionuț folosește ca materie primă pentru lămpile sale aparate foto vechi și obiecte vintage pe care le găsește pe Internet sau la târgurile de profil. De la găsirea obiectului de pornire până la realizarea unei lămpi este un proces creativ, care necesită atenție la detaliu și multă răbdare.

Durata de fabricaţie a unei lămpi poate fi diferită de la un proiect la altul în funcţie de complexitatea creaţiei, de exemplu cea mai rapidă lampa am făcut-o în 2 ore şi cea mai complexă în 5 zile fiind şi cea mai provocatoare creaţie care constă într-o mâna de manechin prin care îi ieşea din deget un bec suspendat de cablul electric şi toate componentele trebuiau să fie gold, un proiect foarte drag mie”

Înainte de Vintage Lamp Cam a fost o pasiune pe care Ionuț Scarlat a cultivat-o încă de mic.


“Am fost pasionat de mic copil de tot ce ţine de inventarea unor lucruri noi şi unice. La 9 ani am început să fac rachetomodele în Buzău iar rezultatele au început să apară imediat, fiind foarte pasionat de ceea ce făceam. Cu cât trecea timpul cu atât eram mai bun, fiind o persoană ambiţioasa şi mereu în concurenţă cu mine premiile nu încetau să apară dar cel mai importat a fost acela de campion european la cea mai grea şi migăloasa proba de machete de rachete, au mai fost şi medalii mondiale dar cu echipă la aceeaşi probă. După ce m-am înscris la facultate în Bucureşti am primit un contract de muncă în Italia la care nu m-am aşteptat, cântărind avantajele şi dezavantajele am hotărât să plec. După câţiva ani buni de muncă cu un program super încărcat am decis să îmi dau demisia şi să plec într-o nouă aventură în Marea Britnie. Aici având un program mai lejer am început să cochetez cu fotografia doar că nu am reuşit să evoluez aşa cum mi-am dorit. Vremea fiind foarte ploioasă şi înnorata nu prea aveam pe unde să ies şi stând în casa am început să îmi cumpăr aparate foto foarte vechi să decorez una din camerele din casă, apoi mi-a venit ideea să fac lămpi din ele. Nu am cuvinte să descriu exact ce simt acum, e o senzaţie pe care trebuie să o trăieşti măcar o dată în viaţă, aş putea spune că am descoperit cât este de adevărata zicala “ Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta”.

Unde le găsești