Influencer pentru Romania - elixir h

,,ELIXIR H”: Frumusețea nu este niciodată ,,toxică”, de ce produsele cosmetice ar fi?

Se spune că o afacere cu adevărat de succes este cea care se naște din dorința de a-i ajuta pe cei din jur. De a le face viața mai ușoară. De a readuce zâmbete pe chip. Uneori, nu ai nevoie decât de motivația aceea puternică, de suflet, care te face să crezi că totul este posibil și că poți muta munții din loc. Povestea ,,Elixir H” a început acum mai bine de 10 ani, plecând de la dorința fondatorului Dragoș Petrescu de a-și proteja familia prin produse cosmetice simple, eficiente și fără ingrediente îndoielnice sau chiar periculoase. Până la urmă, cel mai important este să te simți bine în propria piele, nu-i așa?

Crezul Elixir H: calitate, eficiență, sănătate

Într-o lume în care avem prea puțin răgaz pentru a ne ocupa de nevoile, respectiv de plăcerile noastre, pornea la drum aventura unui business de familie care a știut să exploateze puterea plantelor și progresul științei.Ca orice început, dincolo de entuziasm și de dorința de reușită, nu a fost ușor deloc. Lumea în care trăim se transformă rapid.   Piața se schimbă, la fel și cerințele, iar concurența este una acerbă. Până la urmă, credem sau nu, calitatea va face întotdeauna diferența. A urmat o perioadă de învățare, de testare și de acumulare de experiență. Anii au trecut, echipa s-a mărit, iar astăzi își spun simplu, dar cu mândrie și entuziasm: ,,Elixir H.” Rezultatele obținute stau mărturie în acest sens.

De ce ELIXIR? – Pentru că la ei găsești leacuri prețioase pentru problemele pielii, cu ingrediente alese cu grijă pentru calitate și eficiență.

De ce H? – Pentru că aliatul lor de încredere este uleiul vegetal de cânepă, cunoscut pe plan internațional sub denumirea de Hemp.

De ce este important uleiul de cânepă pentru pielea ta?

Uleiul de cânepă, folosit în produsele ,,Elixir H” este bogat în uleiuri sănătoase și acizi grași polinesaturați esențiali, incluzând Omega 3 și Omega 6. Aceștia joacă un rol crucial în sănătatea pielii, în procesul de încetinire a îmbătrânirii și în regenerarea pielii.

Știm că un produs natural este o investiție pe termen lung în sănătate, nu doar în frumusețe, de aceea ne-am propus nu doar să vindecăm afecțiuni ale pielii, dar și să educăm consumatorii. Vom demonstra în acest fel că frumusețea nu trebuie să fie “toxică”, ci, dimpotrivă, rezultatul unui stil de viață sănătos pe toate planurile – nutriție, sport, minte și spirit. Am investit în acest proiect nu doar timp, dar mai ales emoție, speranță, idealism, fiind în același timp mânați de perfecționism, atenție la detalii, astfel încât să putem oferi produse unice, prețioase, precum și informații utile comunității căreia ne adresăm” ne povestește Dragoș Petrescu, fondatorul ,,Elixir H.”

Cristina Nicola, manager.

,,Elixir H”: cosmetice 100% organice

Scopul ,,Elixir H a fost dintotdeauna acela de a crea cosmetice 100% organice, manufacturate, din ingrediente naturale, folosind tehnici de producție non-invazive. Acesta a fost gândul cu care au plecat la drum și, oricând de multe provocări au întâmpinat, nu s-au gândit niciodată să facă rabat de la calitate. Produsele ,,Elixir H” conțin ingrediente certificate BIO ECOCERT, fiind testate și notificate pe Portalul Comisiei Europene. Ele sunt realizate artizanal în serii mici, în laborator propriu, prin proceduri de lucru conforme cu standardele internaționale GMP ( Good Manufacturing Practices) și ISO 9001.

În plus, cei din echipa ,,Elixir H” au exclus din lista ingredientelor pe cele sintetice, cu potențial vătămător pentru sănătate, precum parabeni, sulfați, parfumuri sintetice, coloranți sintetici și lista poate continua.

Cânepa, ingredientul-vedetă al elixirului de frumusețe

Știm că frumusețea este în ochii celui care privește, însă este foarte important să știi cât mai multe informații despre un produs înainte de a-l cumpăra și folosi.  Împreună cu numeroși consultanți și parteneri, echipa ,,Elixir H” a creat mixturi unice, al căror element-minune este cânepa. Astfel, gama ,,Elixir H” numără în prezent 19 produse, de la creme, la unturi de corp şi săpunuri.

“Pe lângă uleiul de cânepă, avem și activele cosmetice pe care acestea le conțin și care sunt extracte standardizate din plante, cu eficiență dovedită clinic. Pentru unturile de corp nu folosim ingredienete de umplutură, precum apa. Folosim în schimb, unturi și uleiuri vegetale și extracte botanice și uleiuri esențiale. La cremele pentru ten, folosim useiuri vegetale și ape florale. Produsele acestea sunt ambalate în borcănele de sticlă, cu capace de bambus. În felul ăsta, am eliminat plasticul. Pe lângă faptul că poluează, articolul de plastic se poate transmite și către produs și nu ne dorim asta. Mai avem și gama de săpunuri: de mâini și de corp. Ambele sunt făcut din metoda de saponificare la rece, cu unturi, uleiuri vegetale și uleiuri esențiale. Cea mai importantă diferență între cele două tipuri de săpun este faptul că cel de corp conține sare de mare ultrafină care exfoliază ușor în timp ce curăță” ne explică antreprennorul Dragoș Petrescu.

Produsele – atât pentru femei, cât și pentru bărbați – pot fi găsite pe site-ul elixir.ro – cu explicații și recomandăridar şi pe alte platforme, precum eMag şi în câteva farmacii. Antreprenorul ţinteşte intrarea pe pieţele din Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Arad, în magazine fizice cu profil naturist sau în farmacii. Caută însă parteneri cu care să rezoneze.

Ce trebuie să știi despre un produs cosmetic înainte de a-l cumpăra?

Ce spune antreprenorul Dragoș Petrescu, fondatorul ,,Elixir H”, prind în urmă, despre satisfacțiile și provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului? Ce îi sfătuiește pe cei/cele care achiziționează produse cosmetice? ,,Dacă este să te uiți așa, dintr-un OZN, la toată industria cosmetică, ar părea că toate produsele sunt la fel și că toată lumea face același lucru, cu prețuri și cantitați duiferite. În momentul în care apuci să citești ingredientele îți dai seama că sunt diferențe foarte mari între produse. Aș sfătui pe toată lumea să aibă un minimum de cunoștințe în ceea ce privește etichetele cosmetic. Pentru ca sunt produse pe care noi, cu mâna noastră, ni le punem pe piele”, explică Dragoș Petrescu.

Bătălia cu timpul, întotdeauna o provocare

Pentru că succesul unui produs este dat de experiența oamenilor care lucrează în acel proiect, din echipa ,,Elixir H” au făcut parte, în funcție de fiecare etapă, un tehnolog chimist, un doctor dermatolog, un farmacist și un cosmetician.  

Cu toții vrem să câștigăm bătălia cu timpul și visăm la mult râvnita tinerețe fără bătrânețe. Elixi H este unul dintre brandurile românești pentru care sănătatea este mereu prioritară și continua să pună întrebarea logică pentru toate femeile: Frumusețea nu este niciodată ,,toxică”, de ce produsele cosmetice ar fi?

Unde le găsești

Ai o afacere? O poți înscrie aici. Mai multe povești de succes găsești aici.

Share and Enjoy !

Shares