dressuphouse.ro

DressUp House, servicii de închiriere de rochii și ținute ale producătorilor români

Creațiile designerilor români, de închiriat într-un showroom virtual

Alexandra Solomon este o tânără din Făgăraș care a găsit o soluție pentru că femeile să poată purta creații ale designerilor români cu o investiție minimă. Afacerea ei a primit în 2019 o finanțare prin programul Start up Plus, iar în februarie 2020 își deschidea showroom-ul în care oferea sfaturi femeilor care vor să împrumute rochii de ocazie. Dress up house este singura afacere locală care oferă servicii de închiriere de rochii și ținute ale producătorilor români și are o componentă de sustenabilitate a mediului inclusă.

“Cred cu tărie ca brandurile locale şi designerii români au ce oferi şi nu știu dacă mai există cineva în ţară care propune această nişă: refolosirea prin închiriere a rochiilor de ocazie create de aceştia. Mai există şi alte firme care promovează închirierea de rochii de ocazie, dar se axează în special pe branduri străine”

La 33 de ani, tânăra antreprenor a decis să își dedice timpul unei afaceri proprii, după 10 ani în Bucureşti, unde a urmat cursurile Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, apoi o carieră în televiziune și mediul corporatist. Și-a dorit mult să fugă de agitația orașului și s-a întors la Făgăraș, unde a pus bazele Dress up House.

În primul an de la deschiderea afacerii, Alexandra a reușit să își creeze un portofoliu de designeri cu care colaborează precum Alina Cernătescu, Cloche şi Luminiţa Ungureanu (Style Up). Pe lângă aceştia, colaborează și cu branduri mai mari precum Starshiners şi Miss Grey. În paralel cu închirierea rochiilor de ocazie, a lansat şi o afacere cu închirieri de costumașe de serbare și carnaval pentru copii, unde părinţii pot găsi îmbrăcăminte pentru serbările celor mici fără a face investiții foarte mari în cumpărarea unui produs pe care îl folosesc o singură dată.

Ideea din spatele afacerii a fost propria sa experiență. “M-am gândit la asta într-un moment în care mai multe amice sau cunoştinţe îmi cereau părerea vizavi de rochiile de ocazie care li s-ar potrivi, sau, alteori, le împrumutam pe ale mele. Mi-am imaginat atunci că ar putea fi o idee bună de afacere. De ce m-am gândit la designeri romani şi/sau branduri autohtone? Pentru că mi se par puţin promovate în acest context şi pentru că vreau să susţin business-uri româneşti. Cred că pe lângă faptul că o astfel de afacere susţine şi promovează o etică de protejare a mediului prin reducerea nivelului de consum, ideea de promovare a designerilor români care creează aceste rochii vine în sprijinul economiei româneşti” crede Alexandra.

Cum a afectat pandemia aferea cu închirieri de rochii de ocazie?

Stoparea evenimentelor a avut un impact direct asupra afacerii Alexandrei. “Am semnat contractul de finanţare anul trecut în iulie, în septembrie am primit banii şi am început achiziţiile. În decembrie am lansat site-ul www.dressuphouse.ro şi în februarie anul acesta am deschis showroom-ul din Făgăraş, unde oricine poate stabili o programare pentru probă. Potenţialii clienţi au aflat încet-încet despre mine, mai mult local, prin promovarea din radio, din flyere, de pe Facebook, însă pentru că în ianuarie- februarie nu este un sezon plin de evenimente şi pentru că cele mai multe persoane probabil aveau deja ţinutele pregătite dinainte, nu am reuşit să am succes imediat după lansare. Apoi, în martie, s-au anulat toate evenimentele, iar eu tocmai ce începusem să fiu mai cunoscută prin anunţarea deschiderii showroom-ului, a fotografiilor promovate cu rochiile de acolo. Pentru mine asta a părut ca un eşec total, având în vedere că tocmai când îmi luam avânt şi aş fi putut să încep să analizez cum merge, mi s-au tăiat aripile” a mai povestit inițiatorul afacerii. În perioada în care nu se organizează evenimente, Alexandra încearcă să își promoveze în continuare afacerea. Scopul ei este ca femeile să afle de DressUp House, un loc în care găsesc produse de calitate, create în România, pe care să le poarte doar o dată, indiferent că vorbim de o aniversare, o ședință foto sau o întâlnire care impune o ținută specială.

Unde le găsești