Siropuri bio cu gust de copilărie

Afacere de familie: Siropuri bio cu gust de copilărie

De peste 20 de ani, o familie din București aduce pe rafturile magazinelor, aromele copilăriei. Cei care au crescut pe la bunici înainte de apariția colorantului îmbuteliat, știu că sucul adevărat era acela care mirosea a plante si fructe proaspete care îți dădea forță să mai alergi încă jumătate de zi cu copii. Familia Niculescu a decis să păstreze tradiția și să o adapteze timpurilor noastre, producând siropuri naturale adaptate la prezent. Gama bio de produse este una dintre cele mai apreciate de pe piață, cu review-uri excepționale din partea consumatorului modern, ocupat, dar preocupat de sănătatea familiei sale.

În anul 2000 se înființa Europlant Internaţional SRL, societate cu capital 100% românesc, producătoare de siropuri naturale, preparate la rece. Chiar dacă în urmă cu 20 de ani frunza ecologică de pe ambalaje nu era încă inventată iar hipermarketurile nu se aliniau la cultura bio, familia Niculescu a început să producă siropuri sănătoase. Totul, plecând de la o întrebare : “Măi dar tu iți mai aduci aminte siropurile BEM-BEM din copilărie și cât de bune erau? Ce-ar fi dacă ne-am apuca și noi să facem sirop?“.
“De atunci am pornit cu ideea, pe cât de simpla pe atât de firească, de a oferi un produs care să fie nu doar bun, ci în mod special sănătos. Să fie acel sirop al copilăriei de care ne amintim cu toţii!” ne-a povestit Bianca Niculescu, fiica fondatorului afacerii care lucrează, alături de părinții săi.

În 2019, firma a decis să adauge în portofoliu produse bio. Astfel, sub brandul propriu Drop BIO, producătorii au lansat 6 tipuri de sirop: Afine, Căpșuni, Coacăze, Fructe de pădure, Vișine și Zmeură cu conținut de fructe de minim 30%. Materia primă pentru produse o găsesc fie la producătorii tradiționali fie în afara țării, de unde se aprovizionează pentru produsele mai greu de găsit. În Austria au găsit cele mai bune ingrediente bio pentru sucuri iar aprovizionarea o fac tocmai de acolo, atunci când este necesar.

Alte 13 arome inedite sunt prezente în gama “STROP”. Siropurile sunt preparate la rece, cu conţinut de fruct de minim 30%. Consumatorul nostalgic va găsi în gamă gusturile copilăriei, precum Frăguțe, Şoc și lămâie, Mure, Afine, Brad, Căpșuni, Cătină, Coacăze, Cireșe amare, Fructe de pădure,Pere,Vișine sau Zmeură.

Siropurile preparate la rece se pot folosi, fără a fi diluate, ca aport de vitamine și pentru întărirea imunității. Sunt cunoscute proprietățile terapeutice ale sucurilor de brad, pin, catină, afine,coacăze negre,vişine deoarece acestea nu sunt pasteurizate iar fructele își păstrează 80% din vitamine. Siropul de brad, sirop de pin şi de mentă sunt folosite ca băuturi răcoritoare prin dilutie iar cele de brad şi pin sunt recunoscute pentru eficienţa lor în tratamentele pentru tuse.

Nimic nu este lăsat la întâmplare în producția siropurilor. Pe lângă ingredientele naturale și tehnologia în care proprietarii au continuat să investească, rețetele sunt secretul bine păzit al aromelor. Siropurile sunt făcute după rețete tradiționale, transmise din bătrâni, specifice diferitelor zone din România, în funcție de potențialul de fructe existent acolo. “Am selectat acele fructe şi reţete care ne reprezintă cel mai bine şi care fac deliciul bucătăriei noastre, dar care în acelaşi timp ne oferă şi o cantitate importantă de vitamine. De exemplu: catina, afinele, coacăzele, murele etc. Respectând cu strictețe rețetele tradiționale românești, am reușit să obținem un loc binemeritat pe sectorul de piață al siropurilor din fructe iar acest lucru se datorează întregii echipe Europlant” ne-a mărturisit Bianca.

Siropuri bio cu gust de copilărie

Siropurile Europlant se găsesc în lanțurile de hipermarketuri Auchan, Cora, Kaufland , Lidl, Carrefour, Mega Image, Penny și Profi atat sub marca Europlant cat si sub forma de marca proprie ale acestor lanturi. Dar şi în magazinele românești din Spania, Germania și Cehia. Pentru obișnuiții comenzilor online, acestea pot fi comandate și direct de pe site-ul www.sirop.ro sau pe emag.ro.

Afacerea familiei se dezvoltă de la an, condusă de toţi cei patru membrii ai familiei. Au avut timp să vadă, cu bune și rele, cum se schimă consumatorii. Mai grăbiți, dar mai atenți la sănătatea copiilor. Atrași de online, dar încă emoţionaţi de mirosul de socată. Publicul român le-a rămas fidel, chiar dacă astăzi trebuie să cumpere produsele de pe un raft din altă țară. Siropurile naturale au rămas în inima românilor și ei transmit tradiția mai departe copiilor, așa cum și fondatorii afacerii lasă pe mâna copiilor săi responsabilitatea de a duce gustul copilăriei către alte generații care își vor aminti, cu nostalgie de ele.

Unde le găsești